We bieden een samenhangend platform voor neurologie, neurowetenschappen, medische technologie en kunstmatige intelligentie
We streven naar een wereld waarin doven kunnen horen en blinden kunnen zien
Help ons om de volgende generatie hersenimplantaten en medische technologieën te ontwikkelen
Over ons

NeuroTech-NL is geïnitieerd door vooraanstaande clinici, onderzoekers en ingenieurs van Nederlandse onderzoeksuniversiteiten, technische universiteiten en academische ziekenhuizen, die allen een noodzaak erkennen om ontwikkelingen in neurotechnologie te stimuleren. Nederland herbergt een uitstekend ecosysteem voor neurotechnologische kennis en bedrijvigheid: grote, internationale bedrijven hebben hier vruchtbare grond gevonden, en startups en MKB-ers kunnen de kennis en technologie van nauw verbonden onderzoeksinstituten gebruiken om toepassingen te creëren voor patiënten en voor de samenleving. Onze wetenschappelijke en klinische partners hebben een sterke reputatie in het publiceren in wetenschappelijke tijdschriften met een grote impact, en in het binnenhalen van subsidies van miljoenen euro’s om baanbrekend onderzoek uit te voeren met publieke en private partners.

 

Missie

Onze missie is om de handicaps van neurologische aandoeningen weg te nemen door de beste interfaces met de hersenen en het zenuwstelsel te ontwikkelen.

We doen dit door toonaangevende instituten, patiëntenorganisaties en bedrijven samen te brengen rond “moonshot” missies om het leven van patiënten met slopende neurologische aandoeningen te verbeteren en een positieve bijdrage te leveren aan de economische ontwikkeling, door de huidige kloof te dichten tussen een innovatief concept, validatie en klinische proeven bij mensen.

 

Doelen

Tegen 2030 hopen we blinde patiënten objecten te laten zien door elektrische stimulatie te geven aan de visuele gebieden van de hersenen, en dat patiënten met ernstige motorische beperkingen die hun communicatie beïnvloeden, volledige zinnen kunnen uitspreken. Onze ambities en doelen zijn in hoge mate afhankelijk van de betrokkenheid van de patiënten zelf en van de samenleving als geheel. We hopen dat we door samen te werken grote doorbraken zullen maken in de neurologie en in visuele-, psychiatrische- en gehoorstoornissen, die resulteren in een verbetering van de kwaliteit van leven en een verlaging van de zorgkosten, doordat we de zelfredzaamheid kunnen vergroten en voor een betere deelname aan de samenleving kunnen zorgen.

 

We willen dat je erbij betrokken bent!

Een sterke basis van academische partners ontwikkelde de basis van NeuroTech-NL. We zoeken nu meer partners – bedrijven, patiëntenorganisaties, stichtingen, ziekenhuizen en overheden – zodat we samen het initiatief verder kunnen stimuleren.

Geïnteresseerd? Stuur ons dan een bericht via onze contactpagina.